Η άφιξη μιας πραγματικής, ηλιόλουστης άνοιξης σημαίνει ότι η σεζόν του παγωτού έχει επίσημα ξεκινήσει! Είμαι σίγουρος ότι φάγατε ήδη κάποια φέτος, αλλά έχετε δοκιμάσει να τα φτιάξετε μόνοι σας; Το σπιτικό παγωτό έχει την καλύτερη. Και μπορείτε να το προσαρμόσετε στις διατροφικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Τι θα λέγατε για μια εντελώς φυτική αλλαγή, με γάλα καρύδας στη θέση της κρέμας;
Vegan παγωτό matcha
Υλικά:
- 1 κουτί (400 ml) πλήρες γάλα καρύδας
- 4 κουταλιές της σούπας Moya Matcha Traditional
- 1 κουταλιά της σούπας άμυλο πατάτας
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
Κοσκινίστε το matcha και το άμυλο σε ένα φλιτζάνι και χτυπήστε ελαφρά με λίγο γάλα καρύδας (φροντίστε να απαλλαγείτε από τυχόν σβώλους). Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, καθώς και την ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δοκιμάστε το μείγμα – θα πρέπει να έχει έντονη γεύση matcha και να είναι λίγο πολύ γλυκό (αφού παγώσει, η γλυκύτητα γίνεται λιγότερο αισθητή). Βάλτε το στην παγωτομηχανή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μετά την ανάδευση, μεταφέρετε σε ένα κουτί και βάλτε το στην κατάψυξη για επιπλέον 3-4 ώρες.
Μπορείτε επίσης να το προετοιμάσετε χωρίς παγωτομηχανή. Απλά βάλτε το μείγμα στο κουτί στην κατάψυξη, και το βγάζετε κάθε τριάντα λεπτά και ανακατεύετε με ένα μπλέντερ χειρός.