ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η Hitomi Saito, συνιδρυτής της Moya Matcha, μεγάλωσε στο νομό Kanazawa στην Ιαπωνία. Αφού σπούδασε επιχειρήσεις και διοίκηση και αντί να συμμετάσχει στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία, αποφάσισε να ακολουθήσει την καρδιά της και εγγράφηκε στο σχολείο μαγειρικής Seika Gakko του Τόκιο, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην παραδοσιακή ιαπωνική τελετή τσαγιού. Συνέχισε περαιτέρω την εκπαίδευσή της στη μακροβιοτική στο Ινστιτούτο Kushi, ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως μακροβιοτικά εκπαιδευτικά κέντρα, όπου απέκτησε γνώσεις για τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με μια ισορροπημένη διατροφή με έμφαση στα προϊόντα ολικής αλέσεως και τα λαχανικά.

Αυτό την οδήγησε να γίνει λέκτορας στο ABC Cooking Studio στο Τόκιο. Μετά από 3 χρόνια διαλέξεων, ήρθε η ώρα να επεκτείνει το γαστρονομικό της υπόβαθρο πέρα ​​από την ιαπωνική παράδοση και η Hitomi Saito ταξίδεψε στο Παρίσι όπου άρχισε να εργάζεται στο Ze Kitchen Galerie στο Saint-Germain des Près με τον διασημό σεφ William Ledeuil, ο οποίος την εισήγαγε σε διαφορετικές προσεγγίσεις της Γαλλικής παραδοσιακής κουζίνας. Το 2010, η Hitomi Saito αποφοίτησε από το Le Cordon Bleu School, τον παγκοσμίως γνωστό επωαστήρα γαστρονομικών ταλέντων. Η συντηρητική προσέγγιση του σχολείου στο μαγείρεμα – η οποία συχνά οδηγεί στην ανάμειξη παλαιών συνταγών με νέες γεύσεις και ρυθμίσεις – έγινε το γαστρονομικό πνεύμα της Saito έκτοτε.

Οι οικογενειακοί δεσμοί με την Ευρώπη εισήγαγαν τη Saito στο μικρόκοσμο των νέων γευμάτων, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο το ρεπερτόριο του μαγειρικού ατελιέ της. Έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την εμπειρία για μεγάλο όφελος ενώ εργαζόταν, μεταξύ άλλων, ως σεφ για το αμερικανικό διπλωματικό σώμα στο Παρίσι και διάσημες προσωπικότητες όπως ο Karl Lagerfeld.

Από το 2013 η Hitomi Saito ασχολείται ενεργά με την προώθηση του βιολογικού τσαγιού matcha στην ευρωπαϊκή κουζίνα και το 2015 δημιούργησε τη μάρκα Moya Tea με επίκεντρο το τσάι matcha και άλλα ιαπωνικά βιολογικά πράσινα τσάγια.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0