Marbled matcha cake
8 Μερίδες
Χρόνος: 30 λεπτά + 50 λεπτά στο φούρνο
Υλικά για το κέικ:
- 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 6 αυγά
- 1/4 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
- 2 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένo
- 2 κουταλιές της σούπας baking powder, κοσκινισμένη
- 1 κουταλιά της σούπας Moya Matcha Daily συν λίγο ακόμα για την διακόσμιση
Υλικά για το γλασέ:
- 80 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας Moya Matcha Daily
- 6 κουταλάκια του γλυκού νερό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, ζεστή
Συνταγή:
- Για να φτιάξετε το κέικ: προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Ψεκάστε ελαφρά με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος (ή βούτυρο ή αλευρι) μια φόρμα κέικ ή ένα ταψί 20cm x 10 cm.
- Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, κάντε το βούτυρο κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε μαζί 1/4 φλιτζάνι γάλα και τη βανίλια. Ρίξτε μετά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Αδειάστε το μισό μείγμα σε ξεχωριστό μπολ για να φτιάξετε 2 ίσες μερίδες. Ανακατέψτε το τσάι matcha στο υπόλοιπο, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια ή σβώλοι. Ανακατέψτε την πάστα matcha στο μείγμα σε ένα από τα μπολ.
- Αρχικά ρίξτε μερικές κουταλιές μείγματος στο κάτω μέρος της προετοιμασμένης φόρμας. Έπειτα μερικές κουταλιές του μείγματος matcha από πάνω. Συνεχίστε να εναλλάσσεστε έως ότου χρησιμοποιηθούν και τα 2 μείγματα. Σύρετε ένα τσοπ στικ μέσα στο μείγμα, περιστρέφοντας για να δημιουργήσετε ένα μαρμάρινο αποτέλεσμα.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά ή έως ότου το τεστάρουμε με μια οδοντογλυφίδα και δούμε ότι είναι έτοιμο.
- Αφήστε να κρυώσει στην φόρμα για 15 λεπτά πριν το αναστρέψετε σε μια πιατελα και αφαιρέστε την φόρμα.
- Για να κάνετε το γλασέ: Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που σιγοβράζει νερό (ben mari), βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό.
- Ανακατέψτε το τσάι matcha με το νερό μέχρι να μην παραμείνουν σβώλοι. Προσθέστε το μείγμα matcha και την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη στη λιωμένη σοκολάτα. Θερμαίνετε και ανακατευετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να είναι λείο. Ανακατέψτε στην καυτή κρέμα. Ρίχνουμε το γλασέ πάνω στο δροσερό κέικ, αφήνοντάς το να στάζει στο πλάι. Πασπαλίζουμε λίγη σκόνη τσαγιού matcha.