Marbled matcha cake

8 Μερίδες

Χρόνος: 30 λεπτά + 50 λεπτά στο φούρνο

Υλικά για το κέικ:

  • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 6 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 2 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένo
  • 2 κουταλιές της σούπας baking powder, κοσκινισμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας Moya Matcha Daily συν λίγο ακόμα για την διακόσμιση

Υλικά για το γλασέ:

  • 80 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας Moya Matcha Daily
  • 6 κουταλάκια του γλυκού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, ζεστή

Συνταγή:

  • Για να φτιάξετε το κέικ: προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Ψεκάστε ελαφρά με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος (ή βούτυρο ή αλευρι) μια φόρμα κέικ ή ένα ταψί 20cm x 10 cm.
  • Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, κάντε το βούτυρο κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε μαζί 1/4 φλιτζάνι γάλα και τη βανίλια. Ρίξτε μετά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αδειάστε το μισό μείγμα σε ξεχωριστό μπολ για να φτιάξετε 2 ίσες μερίδες. Ανακατέψτε το τσάι matcha στο υπόλοιπο, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια ή σβώλοι. Ανακατέψτε την πάστα matcha στο μείγμα σε ένα από τα μπολ.
  • Αρχικά ρίξτε μερικές κουταλιές μείγματος στο κάτω μέρος της προετοιμασμένης φόρμας. Έπειτα μερικές κουταλιές του μείγματος matcha από πάνω. Συνεχίστε να εναλλάσσεστε έως ότου χρησιμοποιηθούν και τα 2 μείγματα. Σύρετε ένα τσοπ στικ μέσα στο μείγμα, περιστρέφοντας για να δημιουργήσετε ένα μαρμάρινο αποτέλεσμα.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά ή έως ότου το τεστάρουμε με μια οδοντογλυφίδα και δούμε ότι είναι έτοιμο.
  • Αφήστε να κρυώσει στην φόρμα για 15 λεπτά πριν το αναστρέψετε σε μια πιατελα και αφαιρέστε την φόρμα.
  • Για να κάνετε το γλασέ: Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που σιγοβράζει νερό (ben mari), βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό.
  • Ανακατέψτε το τσάι matcha με το νερό μέχρι να μην παραμείνουν σβώλοι. Προσθέστε το μείγμα matcha και την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη στη λιωμένη σοκολάτα. Θερμαίνετε και ανακατευετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να είναι λείο. Ανακατέψτε στην καυτή κρέμα. Ρίχνουμε το γλασέ πάνω στο δροσερό κέικ, αφήνοντάς το να στάζει στο πλάι. Πασπαλίζουμε λίγη σκόνη τσαγιού matcha.
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0