Εξαιρετικά εύκολες να φτιαχτούν, αλλά πεντανόστιμες και μοναδικές, οι μπάρες σοκολάτας matcha (matchocolate?!) Θα κάνουν ένα τέλειο δώρο για όλους τους λάτρεις του πράσινου τσαγιού. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα toppings και να τα επιλέξετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αγαπημένου σας προσώπου. Τι θα λέγατε να ξεκινήσετε με ένα από τα αγαπημένα μας, αλατισμένα φιστίκια; Λειτουργούν πολύ καλά με την έντονη γεύση και τη γλυκύτητα της λευκής σοκολάτας του matcha.

Χειροποίητες σοκολατένιες μπάρες matcha

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια λευκής σοκολάτας *
  • 1-2,5 κουταλιές της σούπας Moya Matcha Daily (μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο αν θέλετε έντονη γεύση matcha)
  • 50-100 g αλατισμένα φιστίκια, ζυγισμένα με κέλυφος
  • ή οποιοδήποτε άλλο είδος που σας αρέσει

* Επιλέξτε το καλύτερο διαθέσιμο – η ποιότητα και η γεύση της σοκολάτας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία αυτής της συνταγής. Βεβαιωθείτε ότι περιέχει φυσικό λίπος κακάο και όχι υποκατάστατα.

Προετοιμασία:

Ετοιμάστε μια φόρμα ή ένα πιάτο, όπου η σοκολάτα σας θα στερεοποιηθεί – κάτι ελαφρώς μεγαλύτερο από μια τυπική μπάρα σοκολάτας. Εάν δεν έχετε ειδική φόρμα για σοκολάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί ή ένα πλαστικό κουτί. Ευθυγραμμίστε το με την λαδόκολλα.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, βγάλτε την από την κατσαρόλα και αφήστε την να κρυώσει για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα αυγού, βάζουμε το τσάι στη σοκολάτα. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα matcha (δηλ. 1 κουταλάκι του γλυκού), δοκιμάστε το και προσθέστε περισσότερα έως ότου η γεύση είναι αρκετά δυνατή για εσάς.

Όταν το μείγμα είναι ομοιόμορφο πράσινο, ρίξτε τη σοκολάτα στο έτοιμο πιάτο. Συμπληρώστε το με ψιλοκομμένα φιστίκια (προσαρμόζοντας το ποσό και στις προτιμήσεις σας). Ρίξτε τα απαλά στη σοκολάτα. Άλλες ιδέες για γαρνιτούρα περιλαμβάνουν αποξηραμένα μούρα, σπόρους κολοκύθας και γύρη μελισσών, μούρα goji με τσιπ καρύδας ή ψητές νιφάδες αμυγδάλου και θαλασσινό αλάτι. Δεν υπάρχουν όρια, αλλά μπορείτε επίσης να το αφήσετε απλό).

Αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου σοκολάτας να στερεοποιηθεί για τουλάχιστον 4-5 ώρες. Μην την βάζετε στο ψυγείο, η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μια επιφάνεια με σκονισμένα ή άλλα προβλήματα. Όταν είναι συμπαγές, κόψτε το σε κομμάτια και απολαύστε! Ή τυλίξτε το όμορφα και εκπλήξτε έναν αγαπημένο σας με ένα δώρο χειροποίητο και απολαυστικό!

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0