Εδώ έρχεται η απόλαυση που εισήγαγε το matcha σε αμέτρητους λάτρεις των τροφίμων εκτός Ιαπωνίας (και τους έκανε να το ερωτευτούν!). Η δημοτικότητά του αυξάνεται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Πρόσφατα επέστρεψε στην πατρίδα του πράσινου τσαγιού, όπου είναι εξίσου θαυμάσιο, προσκαλώντας τους ανθρώπους να ανακαλύψουν ξανά τα εγγενή τους προϊόντα που ερμηνεύονται από τη Δύση. Τώρα πλέον απολαμβάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι το τσιζκεικ matcha για το οποίο μιλάμε, φυσικά! Έχουμε την μοναδική συνταγή που θα χρειαστείτε ποτέ. Αν και το κέικ είναι έντονα πράσινο, δεν μπορούσαμε να πάρουμε αρκετό – εξ ου και το γλασάρισμα, ακόμη πιο έντονο στο χρώμα και τη γεύση. Δεν υπάρχει «πάρα πολύ matcha», υπάρχει;

Τσιζκεικ matcha με βατόμουρα

Βάση για κεικ 15-20 εκ

 

Υλικά:

Για την βάση:

  • 100 g μπισκότα digestive
  • 30 g βούτυρο

για το τσιζκεικ:

  • 580 g τυρί κρέμα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας Moya Matcha Daily
  • λίγο ζεστό νερό

για το γλασέ:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού matcha
  • 100 g λευκής σοκολάτας καλής ποιότητας
  • 30 ml κρέμα γάλακτος
  • βατόμουρα για γαρνιτούρα

 

Προετοιμασία:

Απλώστε στο κάτω μέρος ενός ταψιού, χαρτί ψησίματος και αφήνουμε τα πλαϊινά στεγνά.

Προετοιμάστε την βάση. Αλέθουμε τα μπισκότα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το στο ταψί. Πιέστε προς τα κάτω με τα χέρια σας. Μεταφέρετε στο ψυγείο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C (340 ° F). Ξεκινήστε να προετοιμάζετε το cheesecake. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύοντας, προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα. Προσθέστε την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το άμυλο πατάτας. Προσθέστε το matcha σε λίγο νερό (αρκεί για να διαλυθεί σωστά) και χτυπήστε ελαφρά, δηλαδή με ένα chasen. Προσθέστε το στο μπολ και ανακατέψτε τα όλα μαζί με μια σπάτουλα. Προσπαθήστε να μην ενσωματώσετε πάρα πολύ αέρα στο μείγμα (θα μπορούσε να προκαλέσει την αύξηση και την πτώση του όγκου του cheesecake).

Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και τυλίξτε προσεκτικά το κάτω μέρος και τις πλευρές με αλουμινόχαρτο (βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές!). Ρίχνουμε το μείγμα πράσινου τυριού στην βάση, ακόμη και τα πλαϊνά με σπάτουλα. Βάλτε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο πυρίμαχο ταχί και γεμίστε το με ζεστό νερό. Μεταφέρετε τα πάντα στο πυρίμαχο και ψήστε για 15 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, καλύψτε το cheesecake με αλουμινόχαρτο από πάνω, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120 ° C (250 ° F) και ψήστε για περίπου 1 ώρα. Προσαρμόστε το χρόνο στο μέγεθος του ταψιού σας – αν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερο, το κέικ είναι πιο επίπεδο και είναι έτοιμο νωρίτερα. Το κέντρο του cheesecake πρέπει να είναι ελαφρώς ασταθές όταν τελειώσει. Βγάλτε το ταψί από το νερό και αφήστε στον πάγκο για να κρυώσει. Στη συνέχεια μεταφέρετέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα).

Μετά από αυτό το διάστημα, για να βγάλετε το cheesecake από το τηγάνι, χρησιμοποιήστε ένα ζεστό μαχαίρι και κόψτε το από τα πλαϊνά. Ομαλοποιήστε τις πλευρές με σπάτουλα (επίσης ζεστή). Σε ένα μικρό τηγάνι, προετοιμάστε το γλασέ, λιώνοντας όλα τα υλικά.

Αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά για να αρχίσει να πήζει. Βάλτε το κέικ σε μια βάση και καλύψτε το με το γλασέ. Διακοσμήστε με φρέσκα βατόμουρα και σερβίρετε!

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0