Ένα από τα λιγότερο γνωστά επιδόρπια με τσάι matcha είναι η πράσινη Πανακότα. H Πανακότα είναι ένα διάσημο ιταλικό επιδόρπιο, με καταγωγή από τη Βόρεια Ιταλία, το οποίο σε αυτήν την παραλλαγή είναι εξίσου εκπληκτική και έχει εξίσου νόστιμη γεύση. Παγωμένη και διακοσμημένη με φρέσκα λουλούδια ή φράουλες, η Πανακότα με matcha είναι ιδανική για ένα κομψό δείπνο για δύο ή ένα οικογενειακό γεύμα. Μπορείτε επίσης να την απολαύσετε μόνοι σας – αξίζει πραγματικά! Επειδή το matcha προστίθεται αφού θερμανθούν όλα τα άλλα συστατικά, δεν χάνει τις μοναδικές του ιδιότητες.

Matcha Green Tea Panna Cotta

4-6 Μερίδες
Χρόνος: 30 λεπτά + 3 ώρες στο ψυγείο

Υλικά για Πανακότα Matcha

  • 100 ml γάλα
  • 1 κουτάλι σούπας Moya Matcha Traditional
  • 1 κουτάλι σούπας Moya Matcha Daily
  • 7 g ζελατίνη σε σκόνη
  • 50 g βούτυρο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 75 g ζάχαρη
  • μισή πρέζα αλάτι

Συνταγή για Πανακότα matcha

Ανακατέψτε 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα και με τους δύο τύπους matcha μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα πυρίμαχο πιάτο, προσθέτουμε σκόνη ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε αργά, μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αφήστε το στην άκρη. Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να γίνει ελάχιστα καφέ, με ένα ευχάριστο άρωμα. Προσθέστε κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και αλάτι, και σιγά-σιγά τα ζεστάνετε μέχρι να βράσουν σχεδόν. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε το μείγμα matcha, μαζί με το γάλα με ζελατίνη. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε το μείγμα στα φορμάκια σιλικόνης. Ψύξτε για 3 ώρες για να στερεοποιηθεί η Πανακότα. Για να τα σερβίρετε σε μικρά πιάτα, βάλτε κάθε καλούπι σε ζεστό νερό για 5 δευτερόλεπτα (προσέξτε να μην το αφήσει να μπει μέσα στο πιάτο!) Και, στη συνέχεια, γυρίστε το ανάποδα για να το αφήσετε να γλιστρήσει. Σερβίρετε Πανακότα matcha με φρέσκα λουλούδια ή τα αγαπημένα σας φρούτα.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0