Στυλ και έθιμα των παλιών εποχών επιστρέφουν συνεχώς. Επιθυμώντας να επιστρέψουμε στις ρίζες, θέλουμε να προσεγγίσουμε τις πολύ παλιές παραδόσεις και να τις ενσωματώσουμε και να τις μετατρέψουμε σε στοιχεία της ποπ κουλτούρας. Αυτές οι παραδόσεις – βαθιά ριζωμένες στην ιστορία και τη φιλοσοφία – είναι αναμφίβολα ακόμη έγκυρες και η παρουσία τους φαίνεται να είναι συνεχώς ενημερωμένη και φυσική.

 

 

ΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το matcha γίνεται τάση – προσελκύει ενδιαφέρον μεταξύ διαφόρων κύκλων, και γρήγορα εξαπλώνεται σε καφετέριες και καταστήματα. Εισάγουμε εκπληκτικά γλυκά matcha από την Ιαπωνία, προσθέτουμε matcha στα superfood κοκτέιλ μας και χρησιμοποιούμε ένα φλιτζάνι για να βελτιώσουμε την εικόνα μας στα κοινωνικά μέσα. Αν και το τσάι matcha έχει κατακτήσει τον σύγχρονο κόσμο, εξακολουθεί να παραμένει μέρος του αρχαϊκού πολιτισμού της Άπω Ανατολής. Η γιόγκα βρίσκεται σε παρόμοια διαδικασία. Υπάρχουν όλο και περισσότερα σχολεία, μαθήματα, εργαστήρια πεδίου και υπαίθρια μαθήματα Σαββατοκύριακου σε δημόσια πάρκα. Μπορείτε να αγοράσετε χαλάκια και ρούχα σε κάθε φανταστικό χρώμα και να παρακολουθήσετε μια συνεδρία γιόγκα. Ωστόσο, παρά το σύγχρονο πλαίσιο του 21ου αιώνα, η γιόγκα παραμένει πνευματική όπως λειτουργεί εδώ και χιλιετίες. Τέτοιες τάσεις δεν κινδυνεύουν να ξεπεραστούν. Προκαλούν αλλαγές που δεν απορρίπτουμε ως ξεπερασμένες τάσεις. Επιπλέον συνεργάζονται εκπληκτικά καλά! Παρόλο που η γιόγκα και το matcha δεν έχουν τις ίδιες ρίζες ιστορικά και γεωγραφικά, αλληλοσυμπληρώνονται με εξαιρετικό τρόπο.

 

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το πράσινο τσάι εμφανίστηκε στην Ιαπωνία στα τέλη του 12ου αιώνα. Προήλθε από την Κίνα μαζί με βουδιστές μοναχούς για τους οποίους ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του Ζεν. Κάποια στιγμή άρχισε να χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης και τότε γεννήθηκε το chadō (που σημαίνει «ο τρόπος του τσαγιού»). Το Matcha βοήθησε τους μοναχούς να είναι πιο προσεκτικοί και τους έδωσε τη δυνατότητα να βρουν ηρεμία – αυτά τα στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας τόσο όσον αφορά τον διαλογισμό όσο και την ασυνήθιστη μορφή του: την τελετή του τσαγιού. Ο όρος «γιόγκα» αναφέρεται σε ολόκληρο το σύστημα της ινδικής φιλοσοφίας που ασχολείται με τη σύνδεση νου-σώματος. Τα παλαιότερα ίχνη του βρέθηκαν στην κοιλάδα του Ινδού και χρονολογούνται το 2300-1500 π.Χ. Οι τύποι γιόγκα, με βάση τις θέσεις του σώματος (asanas), τις τεχνικές ελέγχου της αναπνοής και τον καθαρισμό, όπως το hasa, το vinyasa ή το ashtanga, είναι δημοφιλείς αυτές τις μέρες στη Δύση, αλλά έφτασαν εδώ μόνο «μια στιγμή πριν» – και άρχισαν να προσελκύουν την προσοχή τόσο αργά όπως στα μέσα του 19ου αιώνα.

 

 

MATCHA ΚΑΙ YOGA – ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Το Matcha παρασκευάζεται από τα νεότερα φύλλα τσαγιού στα οποία αποθηκεύεται η ζωτική ενέργεια. Λίγες εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή, οι θάμνοι τσαγιού καλύπτονται για να αποτρέψουν το άμεσο ηλιακό φως – που τους βοηθά στην προστασία των πολύτιμων ουσιών. Κάθε φορά που πίνουμε ένα τσάι matcha, καταναλώνουμε ολόκληρα τα φύλλα σε σκόνη, επομένως αφομοιώνουμε πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οφέλη από ό,τι από ένα κανονικό τσάι – αυτό σημαίνει υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων και ινών. Πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, να μην προσθέτουμε νερό υψηλότερο από 80 βαθμούς Κελσίου – η υπερβολική θερμότητα σκοτώνει πολύτιμες ουσίες και καταστρέφει τη γεύση. Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη για ένα κουταλάκι του γλυκού matcha είναι 2 γραμμάρια. Σε αντίθεση με την καφεΐνη στον καφέ, η καφεΐνη στο matcha απορροφάται αργά και έχει μια διαρκή ενεργειακή ώθηση για το σώμα. Τα αμινοξέα (ειδικά η L-θεανίνη) που υπάρχουν στο τσάι matcha συνδέονται με την καφεΐνη και επιβραδύνουν την απορρόφησή της στην κυκλοφορία του αίματος. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει γρήγορη παράδοση κορτιζόλης ή ακίδα αδρεναλίνης που αφήνει το σώμα να θέλει ακόμα περισσότερη καφεΐνη. Σε σύγκριση με τον καφέ, το matcha, το οποίο χρειάζεται έως και έξι ώρες για να απορροφηθεί, προσφέρει μια ήρεμη αίσθηση ευαισθητοποίησης και εγρήγορσης και φορτίζει την αντοχή μας. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά το matcha ιδανικό συνεργάτη για γιόγκα. Από τη μία, η γιόγκα είναι ένα άθλημα που απαιτεί φυσική κατάσταση, από την άλλη είναι μια πρακτική διαλογισμού στην οποία η συγκέντρωση και η προσοχή είναι απαραίτητες. Η γιόγκα και το matcha είναι ένας τέλειος συνδυασμός – αλληλοσυμπληρώνονται και ενισχύουν τα δικά τους μοναδικά εφέ. Μια κούπα matcha διευκολύνει την τελειοποίηση της πρακτικής γιόγκα και η πρακτική της γιόγκα μας βοηθά να γίνουμε ειδικοί στον εορτασμό της τελετής τσαγιού matcha.

 

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0