ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MATCHA?

Matcha σημαίνει «τσάι σε σκόνη», αν το μεταφράσουμε κυριολεκτικά. Οι κορυφαίες ποικιλίες του καλλιεργούνται σήμερα στην Ιαπωνία, όπου και εμφανίστηκε πριν από 1.000 χρόνια, ως βασικό στοιχείο της τελετής για το τσάι. Σήμερα, είναι εγγενές μέρος της ιαπωνικής μαγειρικής κουλτούρας, ως συστατικό των ζεστών και κρύων ποτών, αλλά και σε διάφορα αρτοσκευάσματα.

Από τις αρχές του 21ου αιώνα, το τσάι Matcha γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους ανθρώπους που υποστηρίζουν συνειδητό τρόπο ζωής σε όλο τον κόσμο και έχει αποκτήσει τη φήμη ενός από τα πιο υγιεινά συμπληρώματα διατροφής.

Το τσάι Matcha προσφέρει την υψηλότερη γνωστή αξία αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρα από οποιοδήποτε άλλο φυσικό προϊόν, πολλές φορές μεγαλύτερη από τα μούρα goji, τα ρόδια ή το κανονικό πράσινο τσάι. Αυτά τα αντιοξειδωτικά, που ονομάζονται κατεχίνες, πιστεύεται ότι έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι κατεχίνες του Matcha έχουν βρεθεί ότι αυξάνουν τη θερμογένεση, το ποσοστό καύσης θερμίδων του σώματος, περισσότερο από 20% των ημερήσιων ενεργειακών δαπανών. Η καφεΐνη που περιέχεται στο τσάι Matcha προσφέρει μια ήπια ώθηση ενέργειας που ισορροπείται από την L-Θεανίνη, ενός αμινοξέος που περιέχετε και στο πράσινο τσάι, με χαλαρωτικές ιδιότητες. Ο συνδυασμός και των δύο στοιχείων επιτρέπει την επίτευξη μιας οξείας εγρήγορσης και αναζωογόνησης, χωρίς την καφεΐνη που σχετίζεται με την κατανάλωση καφέ.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο Μatcha και το κανονικό πράσινο τσάι;

Όταν πίνουμε τσάι Matcha, καταναλώνουμε ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού και έτσι τροφοδοτούμε το σώμα μας με όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο τσάι (αμινοξέα, μέταλλα, βιταμίνες, ίνες και αντιοξειδωτικά). Στην περίπτωση του τσαγιού που παρασκευάζεται κανονικά, μόνο το 10-20% αυτών των συστατικών απορροφάται από το σώμα μας (ανάλογα με τον τύπο του τσαγιού) , καθώς τα περισσότερα από αυτά δεν είναι διαλυτά. Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του Μatcha και όλων των υπόλοιπων τσαγιών.

Το Moya Matcha είναι μια μάρκα αυθεντικών ιαπωνικών βιολογικών τσαγιών matcha, τα οποία καλλιεργούνται στην περιοχή Uji του Νομού Κιότο, γνωστή για την καλλιέργεια πράσινου τσαγιού πολύ υψηλής ποιότητας για πάνω από 800 χρόνια. Η περιοχή Uji φημίζεται για τα εύφορα εδάφη και το καθαρό νερό. Τα φυτά πράσινου τσαγιού έχουν ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης χάρη στους λόφους που παρέχουν καλό φως του ήλιου, συχνές ομίχλες που προστατεύουν τα ευαίσθητα φύλλα από τον παγετό και την υψηλή βροχόπτωση. Το Moya Matcha καλλιεργείται σχολαστικά σε μικρά οικογενειακά χωράφια βιολογικού τσαγιού. Στη συνέχεια υποβάλλεται σε επεξεργασία στην Ιαπωνία, συσκευάζεται ερμητικά και αποστέλλεται σε μικρές παρτίδες για να εξασφαλιστεί η μέγιστη φρεσκάδα για όλους τις βαθμίδες μας. Αυτό βοηθά στη διατήρηση όλων των ιδιοτήτων του φύλλου τσαγιού και στη διατήρηση υψηλών επιπέδων ανόργανων συστατικών και αντιοξειδωτικών.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0